Nu är nya Expona Commercial här!

Nu är nya Expona Commercial här!

FalckDesign är stolta över att presentera nya och spännande designer i vår mest populära designgolvskollektion Expona Commercial.

Kollektionen består nu av imponerande 80 designer av sten-, trä- och abstrakta mönster, varav 55 designer är helt nya. Här finns både stilrena och klassiska mönster men framförallt trendiga diagonala parkettmönster såväl som rustika plank och variationer av plattor med mer industriell stil såsom stål, koppar och betong.

Out-of-the-box

För att enklare kunna skapa snygga och iögonfallande golv har man i nya Expona Commercial valt fler mönster med så kallat ’out-of-the-box’. Här erbjuds en färdig design som är lätt att lägga men skapar ett riktigt snyggt intryck såsom vacker chevronparkett eller kubbgolv.

Nya plank och plattor i unikt format

Formaten på LVT-golven har med tiden blivit allt större. I nya Expona Commercial erbjuds därför nu flera riktigt stora plattor och plank. Man har dessutom skapat ett, för designgolv, helt unikt stort plankformat; 203,2 x 1524 mm.
Även plattor i stora format, såsom 457,2 x 914,4 mm, gör att man enkelt med mönster av stål och andra metaller kan skapa en tuff och industriell miljö.

Mixade storlekar

En annan nyhet i kollektionen är de två stenmönstren 5104 Frosted Marble och 5059 Amazonian Slate. Här har man mixat plattor i tre olika storlekar för mer varierat utseende.

Expona Commercial är 2,5mm i totaltjocklek med ett slitskikt om 0,55mm. Här finns en bred variation av mönster där man fokuserat mycket på passande ytpräglingar, allt för att ge varje design ett så realistiskt utseende som möjligt. Ytan är förstärkt med Polyflor PUR, en slitstark PUR som UV-härdats för att ge bästa långvariga skydd och gör golvet lätt att rengöra.

Samtliga designgolv från FalckDesign tillverkas med ftalatfria mjukgörare och har emissionsvärden(VOC) långt under tillåtna gränser. De är återvinningsbara och innehåller i genomsnitt 40% återvunnet material.

Designgolv är ett mycket bra val av golv till t.ex. butiker, restauranger, kontor och andra offentliga utrymmen. Man får ett riktigt slitstarkt och lättstädat golv samtidigt som man får känslan av äkta naturmaterial. Man får bättre stegkomfort jämfört med äkta stengolv och klinkers, och dessutom en förbättrad ljudnivå. Gällande design ges också stora möjligheter att enkelt skapa variationer och egna mönster i golvet där man kan mixa både sten och trä.

icon box image

Till kollektionen

Titta vidare på Expona Commercial Wood, Stone och Effect.

icon box image

Beställ provkarta

Vi skickar gärna en provkarta/shadecard och broschyr på nya kollektionen